Este vremea gratarelor si a picnicurilor; pentru unii. Pentru altii este post. Si pentru unii, si pentru altii, urmeaza Sfanta Sarbatoare Pascala, cu abundenta de mancaruri traditionale (friptura de miel, stufatul de miel, drobul de miel, cozonacii, pasca, prajiturile, etc), stropite din belsug cu alcool.
Pentru a ne bucura pe deplin de
aceste clipe deosebite de sarbatoare, cuvantul de ordine ar trebui sa fie
moderatie; cumpatare. Nu trebuie sa mancam tot la o singura masa si intr-o
singura zi.
Pentru persoanele fara probleme
serioase de sanatate, carnea de miel/ied poate fi consumata in cantitati
moderate, asociata cu salata verde, salata de varza, salata de cruditati,
muraturi; nu trebuie asociata cu cartofi, orez, paste, combinatia ingreuneaza digestia; este de preferat sa o
gatim la cuptor (la foc domol pentru a se patrunde bine) sau pe gratar; carnea
de miel nu trebuie combinata cu bauturi dulci, carbogazoase, mai bine un
pahar cu vin alb natural.
Dulcurile, cozonacul, pasca trebuie
consumate la cel putin 1 ora dupa masa.
Persoanele cu guta, reumatism ar
trebui sa evite carnea de miel, o pot inlocui cu peste, carne de curcan.
Si sa nu uitam ca marele dar al Pastelui este speranta
si dragostea fata de divinitate, fata de noi insine si cei din jur, speranta crestina in triumful bunatatii si dragostei.
Trimiteți un comentariu
Adaugare comentariu